Κονδυλώματα Πρωκτού

ΙΟΣ HPV ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Στις πρωκτικες λοιμωξεις απο τον ιο HPV και ειδικοτερα στα περιπτωκτικα και ενδοπρωκτικα κονδυλωματα καθισταται απολυτως απαραιτητη η εξεταση PCR και η βιοψια ωστε να εχουμε με απολυτη ακριβεια γνωματευση εαν υπαρχει πιθανοτητα καρκινικης εξαλλαγης.

ΕΝΔΟΠΡΩΚΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ LASER RECTAL HPV LESIONS LASER TREATMENT CALL OUR DOCTORS FOR ANY QUESTION from Mega Laser Medical Center on Vimeo.

Τα κονδυλώματα συχνά μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή του πρωκτού καθώς και ενδοπρωκτικά. Ο συνηθέστερος τρόπος μετάδοσης είναι η σεξουαλική επαφή, ενώ υπάρχουν διάφοροι προδιαθεσιακοί παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε συστηματικές παθήσεις (σακχαρώδης διαβήτης) ή λοιμώδεις παθήσεις (σύφιλη, HIV).

Γυναικεία περιπρωκτικα κονδυλώματα ΕΞΑΧΝΩΣΗ LASER from Mega Laser Medical Center on Vimeo.

Τα κονδυλώματα μπορεί να μοιάζουν με κουνουπίδι σε μικρογραφία ή με ελιά (σπίλος) και να έχουν χρώμα ρόδινο, άσπρο ή καφέ. Πολλές φορές δεν προκαλούν πόνο ή ενόχληση και έτσι το πρόβλημα δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον πάσχοντα, ενώ άλλες φορές προκαλούν αίσθημα κνησμού ή τσούξιμο στην περιοχή που εμφανίζονται.

Υποτύποι του ιού των κονδυλωμάτων δύνανται να προκαλέσουν προκαρκινικές βλάβες ενώ η μακροχρόνια παραμονή των κονδυλωμάτων χωρίς την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να τα οδηγήσει σε καρκινωματώδη εξαλλαγή. Για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο όταν υπάρχει η υποψία μόλυνσης από τον ιό των κονδυλωμάτων στην περιοχή του πρωκτού ή περιπρωκτικά να γίνεται άμεσα πρωκτοσκόπηση.

Η χρήση υπερπαλμικού laser CO2 αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων στην περιοχή του πρωκτού καθώς και ενδοπρωκτικά.

Για ασθενεις που πασχουν απο σοβαρα νοσηματα του ανοσοποιητικου(HIV+,διαβητη LADA) και παρουσιαζουν κονδυλωματα,καλεστε αμεσα τον ιατρο στο κιν. 6936416644 για θεραπευτικες οδηγιες.

MEGALASER

Ιατρικό Κέντρο MEGALASER
Θεραπευτικό Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας

Κεντρικό: Μπουμπουλίνας 8,
Αθήνα (όπισθεν Πολυτεχνείου)

Υποκατάστημα:
25ης Μαρτίου 25,
Χολαργός - Παπάγος

τηλ.: 210 3648022, 210 3648023

Κερατεα Λαύριο κτήμα οικεία
τηλ./fax: 210 8944417